SM2BQE Åke

Åke.. Han lämnar många fina minnen, då han bodde på Älvsbacka, då jag visade honom mitt första sändarbygge som han dömde ut samt att han sedan visade mig hur byggandet skulle se ut.
Han var den som drog in mig i radioverksamheten genom att jag ständigt hörde honom på 40 meter och på AM pratade amatörer, det fick mig att besöka honom och därefter bli introducerad.

Här finns mer att läsa om honom!
http://www.sk2au.org/81-news/nytt/367-ake-sm2bqe-silent-key
Och här:
http://www.sk2au.org/81-news/nytt/223-qsm2bqe-calling-europeq

SM2DPS lämnade denna information i en kommentar ang Åke:

Mitt starkaste minne av Åke var när han mycket pedagogiskt, en tisdagskväll på Furtenbachsgränd, förklarade hur ett klass C-steg fungerade och hur man lämpligen nycklade ett sånt. Detta tog SM2DQS/Staffan och jag fasta på och byggde ett mycket primitivt med 6146B (rör som blev över när man var assistent åt Folke/AYE på Thylins och repade vägverkets 40 Mhz stationer. Om detta skrev jag lite i minnesrunan i QTC efter Staffan (bör ha varit under våren 1991, men det finns inte på nätet i annat fall hade jag gjort en länk).

Det här inlägget postades i SM2BQE. Bokmärk permalänken.

1 svar på SM2BQE Åke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *