SM2AYH Oskar

Oskar där borta i Skelleftehamn… det var den uppfattnungen jag hade om honom. Martin -CSM tog mig till honom en dag och jag fick se hans amatörgrejer.

SM2DPS lämnade denna info i en kommentar, tack Göran!

Staffan/DQS (ev oxo Sture/EIL) och jag hade hört Oskar på bandet. En dag cyklade vi ut till Örviken (visst var det så, inte Skelleftehamn, liten skillnad, men…). Undrar om det vara samma gång vi besökte SM2CVM i Ursviken/Sävenäs? Nåväl, , Oskar hade varit sjöman och blivit torpedederad, TVÅ GGR på samma resa! Därefter blivit beskjuten i livbåten av tyskt flyg. Därför hade han när han återkom till Sverige knallat över till Norge och blivit ”motståndsman”. Bl a pga förfrysning under flykten tillbaka hade han blivit handikappad. Detta är som jag kommer i håg det, vilket inte behöver vara den absoluta sanningen, men det är en bra historia, eller ?

Det här inlägget postades i SM2AYH. Bokmärk permalänken.

2 svar på SM2AYH Oskar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *